fbpx

04/10/2015 – ‘Nasser’ is een afstudeerfilm van Melissa Martens, studente aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waarbij zij heeft samengewerkt met mede- en oud studenten en professionals uit het werkveld. PANN heeft door middel van een subsidie een bijdrage geleverd aan haar project. Op zondag 4 oktober is de film in première gegaan op het Nederlands Film Festival.

Het verhaal gaat over het dertienjarige Nederlands-Marokkaanse meisje Nassira, . Zij worstelt met haar genderidentiteit. Hoewel haar moeder vindt dat het tijd is voor Nassira om een vrouw te worden, wil zij zelf liever een jongen worden/zijn. De kern van het verhaal gaat over het ontdekken van jezelf en de worsteling die dat met zich mee kan brengen.

De film vertelt volgens PANN een inhoudelijk “grappig” en mooi verhaal over genderidentiteit. De sterke boodschap die de film uitdraagt, sluit aan bij de visie van PANN. Daarnaast is er bij het maken van de film uitsluitend gewerkt met vrijwilligers. Dit zijn de hoofdredenen dat PANN een bijdrage heeft gedaan vanuit het PANN fonds.

http://www.nasserdefilm.nl/