Na ruim vier jaar is het weer tijd voor een vrouwelijke voorzitter bij Stichting PANN. Mandy Tilleman zal per 15 maart het voorzitterschap van Koen de Bruyn overnemen. Mandy kan niet wachten om aan de slag te gaan als voorzitter. Ze wil PANN nog meer laten uitgroeien tot een verbindend LHBTI-feest waar verschillen worden gevierd: een plek waar LHBTI-jongeren en heteroseksuele jongeren samenkomen, elkaar accepteren en waar zij zich veilig kunnen voelen. 

“Als 19-jarige bezoeker was PANN de plek waar ik me voor het eerst geen buitenstaander voelde, waar ik me oké en relaxt voelde over wie ik was. Jaren later gebeurde dat eigenlijk nog een keer, maar toen als vrijwilliger. Het is zo’n hechte en gezellige groep waar iedereen elkaar in z’n waarde laat. We lachen ontzettend veel, maar voelen vooral dat we met elkaar, sámen, mooie dingen neerzetten voor zoveel jongeren. Achter de schermen is PANN precies wat het ook voor de bezoekers wil zijn”, aldus Mandy.

2018 wordt voor Mandy een jaar van vernieuwing en uitdaging. Voor het eerst in de geschiedenis gaat PANN internationaal: tijdens de ‘Antwerp Pride’ in augustus geeft PANN een groot feest en aan het eind van het jaar wordt dit opgevolgd met een feest in Gent. Ook is PANN 25+ succesvol verhuisd van de Winkel van Sinkel naar De Helling. Het grootste PANN-feest van het jaar, PANNDORA op 23 juni, wordt in 2018 een indoor gay festival in TivoliVredenburg. Naast al het gefeest wil PANN zich ook meer gaan inzetten op maatschappelijk vlak. Daarom is er in februari een team gestart dat zich, naast het uitreiken van subsidies, zal gaan richten op maatschappelijke acties en betrokkenheid. “Dit jaar is een mooie voorloper op ons 50-jarig jubileum in 2019. Dat wordt een jaar dat PANN samen met haar (oud-) vrijwilligers, alle roze organisaties én heel Utrecht gaat vieren, maar waar zoals altijd de aandacht vooral uit zal gaan naar alle (jonge) LHBTI-ers uit heel Nederland.”

Mandy neemt het voorzitterschap over van Koen, die zich tien jaar lang heeft ingezet als vrijwilliger bij PANN. Hij heeft in de afgelopen tien jaar veel mooie momenten van PANN meegemaakt in zijn rollen als DJ, feestorganisator en uiteindelijk voorzitter. Koen heeft het volledige vertrouwen in Mandy en draagt de komende maanden zijn verantwoordelijkheden daarom met plezier over. Eind juni zal Koen volledig afscheid nemen van PANN.