fbpx

Utrecht – Voor het 50-jarig bestaan van PANN trekken de vrijwilligers heel veel bijzonders ‘uit de kast’. Een van die evenementen is PANNDORA, het allereerste outdoor gayfestival in Utrecht. Op 22 juni gaat PANN los in het Julianapark met een festival voor iedereen!

PANNDORA was al een groot succes als indoor festival in TivoliVredenburg, met meerdere zalen en optredens van onder andere Dave Roelvink, Yes-R en Rochelle. Dit jaar wordt het groter dan ooit tevoren: PANN haalt het festival namelijk voor het eerst naar buiten. Dat betekent nog meer podia, optredens en bezoekers! In de line-up staan Dio, Tabitha, Famke Louise, Joe Stone en nog vele andere acts.

Bij binnenkomst is het eerste wat je ziet de KaraokeKerk, recht tegenover de mainstage ‘OUTdora’. Bezoekers zingen hier de longen uit hun lijf en dansen op de niet altijd zuivere klanken die door de ruimte galmen. Er kan nog meer gedanst worden in de Glitch! area, een silent disco geïnspireerd door de Glitch! feesten die PANN door het hele land neerzet.

Om het eerste outdoor gayfestival van Utrecht tot een succes te maken heeft, krijgt PANN hulp van haar vrienden. Zo draaien Rubber, Ensuite, Misfit en Janey het tentdoek eraf op onze INdora stage. PANNDORA valt in het openingsweekend van Midzomergracht Festival, en ook zij zijn vriend van het festival. De dag wordt compleet gemaakt met de officiële afterparty in TivoliVredenburg. Dit is in dezelfde stijl als de normale PANN-feesten in Utrecht. Van 22.30 uur tot 04.00 uur kan iedereen hier tot diep in de nacht doorgaan met dansen.

PANN bestaat in 2019 50 jaar en dat viert ze met vier verschillende evenementen. Eerder dit jaar is er al een feest geweest voor alle vrijwilligers en oud-vrijwilligers in het voormalige Tivoli Oudegracht. Ook was er een fundraiser voor roze ouderen. Met het opgehaalde bedrag gaat PANN met LBHTI+ ouderen een leuke dag plannen om ze eens flink in het zonnetje te zetten. In september gaat PANN terug naar het begin: daar komt PANN Café in de Ekko nog één keer terug voor iedereen die dit feestje mist of die het zelfs nog nooit heeft meegemaakt. Voordat het zo ver is, schrijft PANN eerst geschiedenis met PANNDORA op 22 juni.